Cor

De ras-Amsterdammer en beroepscrimineel Cor van Hout (1957-2003) werd in 1983 van de ene dag op de andere dag een landelijke bekendheid als een van de ontvoerders van biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer.

Cor zou het brein achter de brutale kidnap zijn geweest. Maar zijn familie en vrienden kennen hem van zoveel meer. ‘Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’ was zijn lijfspreuk. Humoristisch, intelligent, altijd in voor een practical joke: mensen die met hem omgingen hebben veel gelachen.

 

Onderzoeksjournalist Hendrik Jan Korterink ontmoette Cor van Hout voor het eerst in 1984, in augustus 2000 voor het laatst. Voor dit boek sprak Korterink uitvoerig met de familieleden van Cor (zus Laura en broer Ad, halfzus Nancy en halfbroer Martin) en zijn vele vrienden van vroeger en later. Nu Cor dood is zijn ze hem nog lang niet vergeten.

Niet alleen de ‘mooie kanten’ van Cor worden beschreven, maar ook zijn laatste levensjaren toen hij door zijn alcoholverslaving in een neerwaartse spiraal belandde en steeds verder in een isolement raakte. Cor van Hout werd op 24 januari 2003 op klaarlichte dag geliquideerd. Het was ‘een afrekening in het criminele circuit.’ Het nieuwe boek van Hendrik Jan Korterink is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de duistere wereld van de misdaad.

 

corDEF-

Formaat:13,5 x 21 cm Omvang:280 pagina's Uitvoering:paperback ISBN:97890 8975 2758 Prijs:€19,95 Verschijningsdatum:November 2013

 

Dino Soerel: geen opdrachtgever
In ‘Cor’, het boek over Heinekenontvoerder Cor van Hout (pagina 257), is een passage opgenomen die een verkeerd beeld geeft.
Het gaat over de dodelijke aanslag op Van Hout in Amstelveen: “Over de uitvoering bestaat weinig twijfel. De politie is ervan overtuigd dat Jesse Remmers de klus had aangenomen en dat Fred Ros en Sjaak Burger de uitvoerders zijn geweest. Dino Soerel – een connectie van Holleeder – zou de opdrachtgever zijn geweest. Dit is vooral gebaseerd op de verklaringen van kroongetuige Peter La Serpe.”
Dit laatste is onjuist. Peter La Serpe heeft in zijn verklaringen Soerel nimmer in verband gebracht met de liquidatie van Van Hout. In de volgende druk zal dit worden aangepast.
Hendrik Jan Korterink

Author: Hendrik Jan Korterink

Hendrik Jan Korterink (1955) schrijft o.a. voor Nieuwe Revu en Panorama. Bij Just Publishers verschenen o.a. BV Bruinsma, Haagse penoze en Tottie. Op zijn veelbezochte website www.misdaadjournalist.nl houdt hij dagelijks vanuit een persoonlijke invalshoek het misdaadnieuws bij.

Share This Post On